Get to know the Pro: Steven Gunnewegh, HR Business Partner

Vroeger wilde hij notaris worden, maar het liep anders: Steven Gunnewegh werd HR Business Partner bij Pro Industry. Inmiddels werkt hij er al 5 jaar en heeft hij de organisatie zien transformeren. Steven deelt zijn ervaringen en hoe hij heeft bijgedragen aan de professionalisering en het succes van Pro Industry. 

  • Irene Putting
  • 14 juni 2024
  • 3 min. leestijd
Steven Gunnewegh

Steven, je werkt al 5 jaar bij Pro Industry. Gefeliciteerd!
“Dank je! Het is een hele ervaring geweest. In die 5 jaar voelt het alsof ik bij drie verschillende bedrijven heb gewerkt, er is veel veranderd. Mooi om mee te maken vanuit HR perspectief.”

Hoe is het om op de HR afdeling te werken?
“Ik maak alles van dichtbij mee. Ik zie het bedrijf professionaliseren en daar mag ik een bijdrage aan leveren. Bij de medewerkers zie ik dat ze de kans krijgen om door te groeien. Samen bouwen we aan een nieuw type bedrijf dat professioneel is en toch gezellig blijft.”

Wist je als kind al dat je HR Business Partner wilde worden?
“Ik wilde vroeger notaris worden en heb daarin zelfs stage gelopen, maar dat bleek toch niet bij me te passen. Tijdens de studie Management en Organisatie kwam ik in aanraking met HR. Op een gegeven moment startte ik als Corporate Recruiter waar ik steeds meer HR-taken op me nam en zo ben ik begonnen als HR Adviseur en nu ben ik HR Business Partner.”

Steven Gunnewegh

Wat houden jouw werkzaamheden in?

“Als HR-adviseur was ik ondersteunend: je begeleidt medewerkers, houdt je bezig met het opleiden van personeel en doet vaak ook nog veel van het recruitment. Als HR Business Partner werk ik meer op tactisch niveau, ik ben een sparringpartner voor de leidinggevenden en kijk meer naar het duurzaam managen van mensen. Ik zorg er o.a. voor dat het bedrijf op een gezonde manier toekomstgericht verder kan. Daarnaast ben ik bereikbaar voor de medewerkers, fungeer als vertrouwenspersoon en signaleer ik problemen op de werkvloer.” 

Hoe heb jij de afgelopen 5 jaren bij Pro Industry ervaren?
“De organisatie is de afgelopen 5 jaar gegroeid. Zowel in omvang als op professioneel vlak qua werkprocessen. Dit heeft mijn rol sterk adviserend en strategisch gemaakt richting het management. Ik vond en vind het uitdagend om met het management te spreken over de gevolgen van de veranderingen. De markt verandert, waardoor professionaliseren noodzakelijk is. In de organisatie zie ik een daadkracht bij alle collega’s, we groeien maar blijven tegelijk persoonlijk en benaderbaar. Dat vind ik een mooie ontwikkeling.”

Op welke prestatie bij Pro Industry ben je het meest trots?
“Een paar jaar geleden werd een reis naar Curaçao georganiseerd voor het voltallige personeel vanwege het behalen van een grote KPI. Dat project goed laten verlopen terwijl de business bleef doordraaien, is een prestatie waar ik trots op ben. De collega’s hebben het nu nog steeds over die reis. De reis heeft veel gedaan voor de organisatie en was een unieke ervaring voor alle collega’s.”

Wat maakt dat je graag bij Pro werkt?
“Na 5 jaar voel ik veel verbinding met de organisatie. De flexibiliteit van Pro om mee te denken met de medewerkers is heel positief en maakt ons uniek. Die wederzijdse loyaliteit en flexibiliteit maakt dat ik er graag werk.”

Heb je nog tips voor potentiële Pro Industry-medewerkers?
“Er wordt veel tijd en energie gestoken in het stimuleren  van groepsgevoel en teamverband, maar afdelingen hebben ook de vrijheid om dat op hun eigen manier te creëren. Naast de onboarding is voor de inwerkperiode veel informatie beschikbaar. Wees assertief, wees nieuwsgierig, durf te vragen en weet dat we laagdrempelig en benaderbaar zijn.”

Ook werken voor Pro Industry? Bekijk onze interne vacatures!